Dania FIT/ Przekąski i dodatki/ Wegetariańskie

Sałatka szopska

sałatka szopska

Może tak coś lekkiego – idealnie sprawdzi się w tym wypadku sałatka szopska 🙂

Mnóstwo warzyw z pysznym słonym serem – smacznego.

Sałatka szopska

Drukuj przepis
Porcje: 3 Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 100 g sera bałkańskiego (biały solony ser)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól, pieprz czarny mielony

Wykonanie

1

Umyć warzywa, a następnie je pokroić - pomidory w dość sporą kostkę, ogórka (bez obierania) w półplasterki, paprykę w dość sporą kostkę, cebulę w piórka.

2

Wszystkie przygotowane warzywa przełożyć do miski, następnie polać je oliwą, octem i na górę rozłożyć porwany ser (można również go zetrzeć na tarce).

3

Gotową sałatkę odrobinę posolić i dodać dość sporo pieprzu - gotowe 🙂

sałatka szopska

Może Cię także zainteresować

Brak komentarzy

Odpowiedz