Przekąski i dodatki/ Śniadania

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna – kto jej nie kocha 🙂

Mój Królewicz zajada się nią dość często – kremowa, sycąca i idealnie pasuje na weekendowe śniadania.

Możecie do niej dodać trochę startego żółtego sera (taką lubi mój mąż) lub rozgniecione avocado (to moja wariacja), ale pamiętajcie, że najważniejsze jest żeby użyć do niej dobrych i świeżych jajek – to tajemnica sukcesu.

Udanego weekendu.

Pasta jajeczna

Drukuj przepis
Porcje: 1 miseczka Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

1

Jajka ugotować na twardo.

2

Szczypiorek posiekać.

3

Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do nich majonez, posiekany szczypiorek i szczyptę soli i pieprzu.

4

Całość dokładnie wymieszać - spróbować i w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Zajadać z bułką posmarowaną zimnym masłem 😀

Może Cię także zainteresować

2 komentarze

  • Odpowiedz
    Karolina
    17 listopada 2018 at 15:03

    Prościej i pyszniej już się nie da! 🙂

    • Odpowiedz
      czuczu
      17 listopada 2018 at 17:23

      Dokładnie 😍

    Odpowiedz