Przekąski i dodatki/ Śniadania

Opiekane kanapki z warzywami, pesto i serem cheddar

Do pieczywa mam dużą słabość, a do takich zgrzewanych kanapek szczególnie 🙂 Polecam je na szybkie śniadanie lub jako przekąskę albo gdy nie mamy wiele czasu na zrobienie innego dania.

Ten przepis doskonale sprawdza się w przypadku „czyszczenia lodówki” 🙂

Opiekane kanapki z warzywami, pesto i serem cheddar

Drukuj przepis
Porcje: 2 Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 2 ciabatty (lub inne pieczywo wg uznania)
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 2 czubate łyżeczki pesto z rukoli (lub innego wg uznania)
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • kilka listków szpinaku
  • ser cheddar (ilość wg uznania)

Wykonanie

1

Ciabatty przekroić na pół, na jednej części rozsmarować łyżeczkę pesto, na drugiej położyć ser cheddar, paprykę pokrojoną w słupki, sałatę i szpinak. Przykryć połówką posmarowaną pesto. Te same czynności wykonać w przypadku drugiej ciabatty. Zgrzewać około 3 min. (długość zgrzewania zależy od mocy opiekacza).

2

W przypadki opiekanych kanapek można używać wielu innych składników np. grillowanej cukinii i świeżej rukoli, szynki i sera żółtego, czy też sera camembert.

Może Cię także zainteresować

Brak komentarzy

Odpowiedz