Przekąski i dodatki

Grzanki z masłem tymiankowym

Najlepszy dodatek do sałatek, warzyw i świetna przekąska na imprezy – grzanki z masłem tymiankowym.

Przepis banalnie prosty, a efekt – sami sprawdźcie 🙂

Grzanki z masłem tymiankowym

Drukuj przepis
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 1 bułka paryska lub bagietka
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 ząbek czosnku starty na tarce o małych oczkach
  • 1 łyżka listków z tymianku
  • 1/2 łyżeczki soli

Wykonanie

1

Rozgrzać piekarnik do temp. 220°C.

2

Bułkę paryską naciąć (tak jak na kanapeczki) - tylko nie do końca bułki, ma ona pozostać w całości.

3

Masło przełożyć do miseczki, dodać sól, czosnek, listki tymianku i całość dokładnie wymieszać.

4

Każdą szczelinę w bułce wysmarować masłem, na koniec posmarować nim również wierzch bułki.

5

Piec 10 minut.

6

Smacznego 🙂

bułka z masłem tymiankowymbułka z masłem tymiankowym

 

 

Może Cię także zainteresować

Brak komentarzy

Odpowiedz