Śniadania

Chrupiące kanapki z konfiturą porzeczkową i serem camembert

Chrupiące kanapki z konfiturą porzeczkową i serem camembert to idealny pomysł na słodko-słone śniadanko w weekendowy poranek – są pyszne, chrupiące i bardzo sycące 🙂

Miłego dnia.

Chrupiące kanapki z konfiturą porzeczkową i serem camembert

Drukuj przepis
Porcje: 2 Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 4 kromki chleba
  • 3 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki
  • 1/2 serka camembert
  • 1 łyżka masła klarowanego

Wykonanie

1

Kromkę pieczywa posmarować konfiturą i ułożyć na niej plasterki serka camembert. Kanapkę "zamknąć" drugą kromką pieczywa i docisnąć dłonią.

2

Na patelni rozgrzać masło klarowane i położyć gotową kanapkę, zmniejszyć ogień do minimum, przykryć i smażyć kanapkę około 3-4 minut z jednej strony (ma być złota i chrupiąca).

3

Przełożyć kanapkę na drugą stronę i również zrumienić - teraz dodatkowo ser w środku powinien się rozpuścić.

4

Podawać ciepłe - smacznego 🙂

kanapka z serem i dżemem

Może Cię także zainteresować

Brak komentarzy

Odpowiedz